TuT Sunun Ucunu Dosiyelim Abi…

plumber

Herkesin genellikle anlata anlata bitiremedigi DISCIsi vardir. Bir ortamda disim agriyo dedinmi, “Ay Ayse’ye gitmen lazim AYSE’YE GITMEN LAZIM, disci degil bir melek, tereyagindan kil ceker gibi dis cekiyor, aaa bak kus geciyo diyo sen oraya bakarken hop dis kokunu eline vermis, bir hafif bir hos sohpet, nasilda ucuz, genc kafa dengi bizim gibi” sanarsinki Ayse’ye dis cektirmicem yataga giricem. ama dostlar benimde bir su tesisatcim var. Bir boru dosuyor, BIR DOSUYOR…eli nasil hafif, hizli ve marifetli sanarsin fayans kirmiyo masaj yapiyo. tikanik borulari sip diye tespit ediyor, genc bir de hos sohpet, havadan sudan konusurken hoop tikanik borular acilmis. PORNO

Tasindigim gunden bugune, evin giristeki duvari ve dusun oldugu alan (sirtsirta) ile ilgili bir su akitma, kabarma, nemlenme problemidir pesimi birakmadi. O duvarin onune allahtan buyuk boy bir buzdolabi geldi de hem kotu manzara nispeten kapandi, hem de buzdolabinin isisiyla duvar biraz kurudu. Ama bu bana ust kattan su akmasina, benden alt kata su akmasina, yandan beni duvarima rutubet gelmesine, apartmanda kimin hangi daireden katca dus aldigini, cisini yaptigini, sifonu cektigini naklen yayin yapan dile gelmis su borularimizin sorun cikartmasina hic mi hic engel olamadi.

Dun gece ansizin kapim caldi, ki ben birini beklemiyorsam kapim calmaz. Kapinin deliginden baktigimda iki adet gogus kasi gordum. Kapiyi actigimda ise kendisini alt kat komsum olarak tanitan Mr Muscle tuvaletinin tavanindan su aktigini anlatan bir kac cumle kuruyor ve sol kolunu tavani isaret edicek sekilde kaldirarak pazularini sikiyordu. Ben de bir yandan acaba kac senedir haftada kac gun spora gidiyor, hangi protein tozunu kullaniyor, steroid kullaniyor mu gibi sorulari kafamda bir yanda siralarken, obur yandan da kapinin hemen yanindaki aynada, kareli pijama altimin ustune giydigim cizgili hirkam, kafam kadar buyuk okuma gozluklerim, biraz once yedigim 4 adet Halley gofretten dolayi sismis gobegime bakarak “TABI KI BU KILIKLA BENIM TUVALETIM SU KACIRACAK…ONUNKININ KACIRACAK HALI YOK YA” diye dusunuyordum. Iceri buyurup tek kolunuzla dusakabini kaldirin bir bakalim altinda su kacagi varmi diye bir espri yapsam cok yersiz olur diye dusunerek konuya odaklandim. Once kendisine, bana da ustten ve yandan zaman zaman su sizintisi oldugunu acikladim, sonrada giristeki duvarin halini gosterdim. Ama o bir an once evine donup dumblelarina kavusmak istiyor gibiydi. Yarin su tesisatcisini cagirip kontrol ettirecegimi belirttim ve kendisini ugurladim.

Hayatim karardi

Ev islerinden nefret ediyorum, her hangi birseyin bozulmasindan, onun tamiratiyla ugrasmaktan nefret ediyorum, tum bunlari hizmetcilerim, benim icin calisan isciler yapsin istiyorum.  (ic ses)

3 saniye icinde dusumdan su akma ihtimalinden yola cikarak Begum’un tabiriyle “genc kiz odasina benzeyen” Rose Marine Cafe’de garsonluk yapmama kadar giden hayata karsi nefretim ve cokusumu su sekilde ozetliyim.

Muhtemelen dusumdan su sizintisi oldugu icin yarin once dusakabinim sonrada tuvaletteki tum fayanslar kirilacak ama sorun bulunamayacak ve zaten rutubetli antre giris duvarimin da tamamimin balyozlarla yerle bir edilmesi gerekecekti. Sorun bu kadar buyuk oldugu icin 1.5 senedir konusmadigim ve hic iletisime gecmedigim icin cok mutlu oldugum ev sahibimi aramam gerekecek ve para dedigin anda aklini kaciran, uyuyan yilani uyandirmis olacaktim. Bu tadilat en azindan 1 ay surecek ve 2 milyar kadar masraf cikacakti. (Bu arada tuvaletimde 80×80 cm olan en kucuk dusakabin ve toplamda 10 tane karo var, yani bir tadilat firmasi hibe bile edebilir bu azlikta malzemeyi, biraz iscilik veririm maximum). Zaten su aralar maddi durumum iyi degildi ve bu beklenmedik masraf hayatimi iyice mahfetmek uzereydi. Belki’de evi kapatip Kartal’a annemin yanina geri donmek zorunda kalacaktim. Is bulmama imkan yoktu, askerlik tum duzenimi bozmustu, muhtemelen bir daha hic is bulamicaktim. Ayrica cok cirkindim, bak alt komsuya nasil spora gitmis vucudu nasil fit, yemesine icmesine de dikkat ediyodur, bense kapi caldiginda agzima hala halley tikmakla mesguldum. Bu cirkinlikle sevgilimin olmasina da imkan yoktu zaten. Sevgilim olsada issiz ve parasizdim evde oturup makarna mi yiyecektik? Hem de demin kapatim Kartal’a dondugum annemin evinde? Yok iste ulkenin hali belli, bu kadar oku calis anca garson olursun. Rose Marine’in caminda ilan vardi galba, 3 – 5 bos durmaktan iyidir, sagligimda cok iyi degil zaten, damagimda dis var kirik bas parmagim halaa cok agriyor agir iste yapamam…oleeee garson falan. Hayatim bitti cok mutsuzum.

Evet. yaklasik 3 saniyede kendimi bu noktaya getirebiliyorum ve bunu basima her kotu bir sey geldiginde yapabiliyorum.

Tum bunlari dusunurken cisim geldi, ama tuvalete girip cisimi yaparsam ve sifonu cekersem acaba bu seferde alt kata cislerim mi giderdi? Adamin senelerce calisip o hale getirdigi pazularina iseyemezdim. Acaba mutfak lavabosuna mi iseseydim, ya da Ozgur’e falan mi gidip iseseydim. Kimseyi rahatsiz etmemek uzerine o kadar ciddi bir cocukluk terbiyesi almistim ki kendime cok buyuk eziyetler edebilirdim baskalarini rahatsiz etmemek adina. Buda beni cok daha buyuk sakarliklara dogru iterdi. Ne zaman cok dikkat etsem o kadar batirirdim. Askerdeykende ranzada altta yatan arkadasim Oktay’i uyandirmamak icin sessizce ve ranzayi sallamadan ne zaman inmeye calissam nerdeyse uyuyan Oktay’in ustune yuvarlanirdim. Adamin uyanmayacagi varsada sadece o degil cikardigim sese butun kogus uyanirdi.

Modum cok dusmustu en iyisi erkenden yatip bu dark gunu bitirmekti, yatakta tesisatci, ev sahibi ve komsumla yapacagim konusmalarin  ve muhtemelen cikacak kavgalarin yaklasik 25 farkli versiyonlarinin metinlerini hazirladiktan sonra uyudum.

Sabahta kalkar kalmaz su tesisatcimi aradim. ama cocuklar; Bir boru dosuyor, BIR DOSUYOR…eli nasil hafif, hizli ve marifetli sanarsin fayans kirmiyo masaj yapiyo. tikanik borulari sip diye tespit ediyor, genc bir de hos sohpet, havadan sudan konusurken hoop tikanik borular acilmis.

Sorun benden kaynakli degilmis…Ama yinede olasi tum yerlere bir kat daha silikon cektirdimki aksama komsuma mahcup olmayayim.

Simdi musadenizle, biraz sinav mekik falan cekmem lazim…Olasi bir ikinci karsilasmaya hazir olmam lazim

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WordPress.com ile Oluşturulan Web Sitesi.

Yukarı ↑

%d blogcu bunu beğendi: